"У Прем’єр-лізі гартуватиметься «Сталь»"

18 липня 2015

Дніпродзержинська «Сталь» виступатиме у Прем’єр-лізі сезону 2015/2016 замість  донецького  «Металурга», який оголошено банкрутом. Таке рішення ухвалив виконком Федерації футболу.

Керуючись принципами пониження та підвищення в класі команд-учасниць змагань під егідою УПЛ та ПФЛ, пунктом 9.5 статті 5 Регламенту УПЛ сезону 2015/2016 років і положенням Договору про організацію та проведення Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів УПЛ 2015/2016 і 2016/2017 років, більшістю голосів членів виконавчого комітету ФФУ і було ухвалене рішення включити дніпродзержинську «Сталь» до складу учасників елітного дивізіону на наступний сезон. У зв’язку зі зняттям «Металурга» зі змагань та виключенням зі складу учасників УПЛ, статус футболістів донецької команди буде визначено у порядку, встановленому Регламентом ФФУ зі статусу і трансферів футболістів.

Учора поєдинком у Запоріжжі між місцевим «Металургом»  і луганською «Зорею» стартував перший тур 25-го чемпіонату України з футболу серед команд Прем’єр-ліги.

Суботню програму туру  продовжать  матчі харківського «Металіста» з львівськими «Карпатами»,  донецького «Олімпіка» з одеським «Чорноморцем» та полтавської  «Ворскли» з луцькою «Волинню».

На неділю заплановано також три поєдинки. На «Арені Львів» донецький «Шахтар» зіграє з «Олександрією», яка повернулася до Прем’єр-ліги, а «Говерла» в Ужгороді на  стадіоні «Аванград»  з’ясує стосунки з фіналістом Ліги Європи УЄФА дніпропетровським «Дніпром», а дебютанта Прем’єр-ліги дніпродзержинську «Сталь»  екзаменуватиме чинний  чемпіон країни — київське «Динамо». 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua