"У Ріо-де-Жанейро засяяла найвища в світі ялинка"

4 грудня 2012

СВЯТО НАБЛИЖАЄТЬСЯ. Небо над Ріо-де-Жанейро освітила різдвяна ялинка висотою 85 метрів. Дерево з металевим каркасом, офіційно визнане Книгою рекордів Гіннесса найвищою різдвяною ялинкою, збирається в кінці року вже сімнадцятий раз. Однак щороку прикрашають його по-різному. Для порівняння: знаменита різдвяна ялина в нью-йоркському Центрі Рокфеллера має у висоту «всього» 22,5 метра і 30 тисяч лампочок. Правда, нью-йоркська ялина - справжня.

Зазвичай, відкриття ялинки висотою з 28-поверховий будинок в лагуні Родріго Фрейтас супроводжувалося 6-хвилинним феєрверком. Подивитися на нього прийшли понад 100 тисяч городян. Всього ж до 6 січня, коли вона загориться в останній раз, її відвідає більше мільйона жителів Ріо-де-Жанейро і гостей міста.

У цьому році головною темою вважається «Різдво на всій планеті». Ялина поперемінно символізує чотири пори року. Листя зображує осінь, сніжинки - зиму, квіти - весну, а золоті стрічки - літо. Крім цього, ялинку прикрашають різнокольорові повітряні кулі і безліч інших барвистих прикрас. Висвітлюють ж все це буйство фарб і квітів 3,3 мільйона електричних лампочок. Довжина гірлянди, стверджують творці дивовижної різдвяної ялини, становить ... 105 кілометрів. До речі, важить святкове дерево 542 тонни.

Ера fm 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua