"У Росії Кобзаря Шевченко порівняли з диктатором Гітлером"

13 березня 2013

У СВІТІ. Російський телеканал «Оренбург» показав сюжет, у якому українського поета Тараса Шевченка порівняли з Гітлером через «ненависть до росіян», передає ТСН.

«Цікавий факт: за ненависть Тараса Шевченка до росіян фашисти дозволяли ставити його портрети поруч з портретом Гітлера і зберегли його пам’ятник в Києві», – сказано в матеріалі, про який повідомляє «Українська правда».

Крім того, авторів сюжету незадовільняє факт того, що в Оренбурзькій області святкують «Шевченківський березень», однак не святкують «Пушкінський червень».

«Але звідки у нас взялося таке затяте поклоніння відвертому русофобу Шевченку, якого ми культивуємо з року в рік, влаштовуючи місячник його імені? Невідомо. Навіщо нашим дітям такі дивні і явно чужі кумири, коли у нашій багатонаціональній літературі є імена, якими справді можна пишатися», – резюмували автори сюжету.

Нагадаємо, декілька днів тому Голова Луганської обласної державної адміністрації Володимир Пристюк переплутав творчість Тараса Шевченка та українського поета Михайла Петренка. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua