"У Шотландії елітне віскі злили в каналізацію"

1 березня 2013

ІНЦИДЕНТ. Близько 18 тисяч літрів віскі опинилися в каналізації шотландського міста Дамбартон через помилку співробітників розливного заводу, передає ТСН з посиланням на Інтерфакс.

У повідомленнях наголошується, що інцидент стався під час нічного прибирання і чищення устаткування. Передбачається, що працівники хотіли злити в водостоки використану протягом робочого дня воду, але замість цього відправили в каналізацію першокласний віскі.

Самі співробітники заводу витоку не помічали доти, поки їх про це не повідомили співробітники місцевих каналізаційних служб, які звернули увагу на різкий запах спирту в міських стічних водах.

Виробники віскі – Chivas Brothers – повідомили, що почали розслідування обставин інциденту.

Як вдалося з'ясувати шотландським журналістам, керівництво компанії вже прийняло рішення не застосовувати суворих заходів відносно відповідальних за витік і зберегти за ними їхні робочі місця.

Завод компанії Chivas Brothers у Дамбартоні випускає віскі під маркою Ballantine's. До штату цього підприємства входять близько 600 чоловік.

Нагадаємо, у 2012 році мешканець Сент-Джозефа, штат Міссурі, раптово знайшов на горищі свого будинку 13 пляшок віскі, датованих 1917 роком, кожна пляшка якого коштує близько 200 тисяч доларів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua