"У Швеції стартує Нобелівський тиждень"

8 жовтня 2012

НОБЕЛІВСЬКІ ЛАУРЕАТИ-2012. У Швеції відкривається 111-й Нобелівський тиждень.Сьогодні, стане відоме прізвище лауреата Нобелівської премії в галузі фізіології і медицини.  9 жовтня в Стокгольмі буде оголошено про рішення Нобелівського комітету з фізики, 10 жовтня - з хімії, 12 жовтня в Осло назвуть лауреата премії миру. Володар «Премії з економіки пам'яті Нобеля», заснованої Банком Швеції в 1968 році, визначиться 15 жовтня, повідомляють закордонні ЗМІ.

Шведська академія, Нобелівський комітет якої приймає рішення про присудження премії в галузі літератури, поки про дату не оголошувала, але за традицією це відбувається в один із четвергів жовтня.

У своєму заповіті Альфред Нобель доручив вибір лауреата з фізіології і медицини Каролінському інституту в Стокгольмі, заснованому в 1810 році і який є нині одним з провідних освітніх і наукових медичних центрів світу. Створений при ньому Нобелівський комітет складається з п'яти постійних членів, які, у свою чергу, мають право запрошувати експертів для консультацій. 

УНН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua