"У Сирії загинуло двоє західних журналістів "

22 лютого 2012

КРИВАВИЙ КОНФЛІКТ. Двоє західних журналістів загинули у середу під час обстрілу сирійського міста Хомс. Вони перебували у прес-центрі, який місцева опозиція влаштувала у кварталі Баба Амр.

За словами опозиціонерів, ще троє чи четверо іноземних журналістів поранені.

Смерть репортерки «The Sunday Times» американки Мері Колвін і французького фотокореспондента «Paris Match» Ремі Ошліка підтвердили в уряді Франції.

Також у вівторок під час обстрілу Хомса загинув сирійський активіст Рамі аль-Саєд. Від початку заворушень він знімав і розміщував в інтернеті відеоролики про криваві події у його рідному місті.

Загалом за минулу добу у Сирії загинуло понад 100 людей. Однак підтвердити ці дані сирійської опозиції із незалежних джерел неможливо.

Першим західним журналістом, який загинув під час сутичок у Сирії, був відомий репортер телеканалу France 2 Жиль Жакє. Це сталося на початку січня цього року.

Заворушення у Сирії тривають майже рік. За даними ООН, за цей час в країні загинуло майже 5,5 тисяч осіб. У свою чергу сирійська влада заявляє, що у сутичках вбито понад дві тисячі військових і правоохоронців. Проти них діють добре озброєні бойовики і дезертири. 

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua