"У США провели перше в світі випробування вакцини від коронавірусу на людині"

15 квiтня 2020

У Сполучених Штатах Америки провели перші в світі випробування експериментальної вакцини від коронавірусу на здорових добровольцях.

Однією з перших вакцину отримала 44-річна жінка на ім'я Дженніфер Галлер, яка поділилася відчуттями від ін'єкції з журналістами видання The Telegraph.

Дженніфер Галлер стала першим добровольцем у випробуванні вакцини від COVID-19

Випробування експериментальної вакцини від COVID-19 стартували в місті Сіетл, що на території штату Вашингтон. Галлер зазначила, що вирішила взяти участь в тестуванні препарату після того, як побачила оголошення з відповідною пропозицією в соціальній мережі Facebook.

«Я думала, що випробування будуть відбуватися в лабораторних умовах, як ніби я піддослідна миша, але в реальності все виявилося простіше», -розповіла жінка.

Процес вакцинації, за словами Галлер, відбувався в звичайному стерильному кабінеті. Процедура нагадувала щеплення від грипу і не супроводжувалася больовими відчуттями або роздратуванням.

«Я підписала папери про те, що ознайомлена з можливими наслідками, а потім мені зробили ін'єкцію препарату з індексом мРНК-1273. У перший день у мене злегка піднялася температура, а на другий день я відчувала досить відчутний біль в руці. Потім біль пройшов і тепер все добре», - заявила Дженніфер Галлер.

В експерименті, як пишуть ЗМІ, беруть участь ще понад 40 добровольців, яким через деякий час введуть вакцину повторно.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua