"У США заборонять велику обойму"

Ганна РОМАШКО
17 сiчня 2013

КОНТРОЛЬНИЙ ПОСТРІЛ. Президент США Барак Обама оприлюднив учора масштабний план заходів щодо припинення збройного насильства. Низку пропозицій щодо контролю над продажем зброї він виголосив у Білому домі в присутності дітей, які писали  президентові листи після стрілянини в школі Сенді-Хук у штаті Коннектикут у грудні минулого року. Тоді озброєний чоловік застрелив 27 людей, зокрема 20 дітей, а також свою рідну матір. Після цього у США розпочалися дебати щодо посилення контролю над володінням зброєю.

Пропозиції в більшості повторюють ухвалений у вівторок у штаті Нью-Йорк законодавчий акт, в якому передбачені  найжорсткіші в історії США заходи.

Барак Обама,  зокрема,  підтримує заборону  на продаж бойової автоматичної зброї і великих обойм для набоїв, а також глибшу перевірку людей, які хочуть купити зброю.

Водночас він  визнав, що його пропозиції будуть розкритиковані у Конгресі. Та очікує, що 19 спеціальних заходів буде реалізовано через односторонні акти виконавчої влади – його прямі розпорядження. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua