"У столиці — платіжки нового зразка"

5 березня 2016

У лютому жителі Святошинського та Оболонського районів Києва отримали платіжки на тепло і гарячу воду нового формату. З березня квитанції прийдуть жителям Дніпровського і Печерського районів, із квітня — Подільського та Шевченківського, із травня — Дарницького та частини Голосіївського, а з червня — решти Голосіївського та Солом’янського районів.

Київенерго запевняє, що у нових рахунках, якщо в клієнта кілька лічильників на воду, для кожного буде окремий рядок. У них також буде вказано субсидію та пільгу. Якщо клієнт заздалегідь повідомить показання лічильників у компанію через сайт або по телефону «гарячої лінії», то йому надішлють уже заповнену квитанцію.

А тим часом комерційний директор Київенерго Євген Бушма розповів про різке зростання заборгованості серед киян за послуги з опалення та водопостачання: «Тільки за січень за послуги, надані Київенерго, борг населення, з яким маємо прямі договори, сягає приблизно 350 мільйонів гривень. Станом на 1 лютого заборгованість за послуги водопостачання та опалення становила 1 мільярд. Тобто за один місяць збільшилася на 30%».

У січні рахунки за опалення порівняно із груднем зросли майже на 25%. Це пов’язано з тим, що вартість тепла розраховують з урахуванням середньомісячної температури повітря. Оскільки грудень був теплим (за даними Гідрометцентру, середньомісячна температура становила 1,9 градуса тепла), кияни заощадили 22 мільйони гривень. У січні ж на вулиці істотно похолоднішало, що зумовило збільшення сум у платіжках.

Як повідомляє УНІАН, Кабінет Міністрів вніс зміни в механізм нарахування щомісячної плати за послуги з централізованого опалення, здійснивши прив’язку рахунків за опалення до температури зовнішнього повітря і тривалості опалювального сезону. За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, яке брало участь у розробленні цього механізму, таке нововведення дасть змогу уникнути перерахунку плати наприкінці опалювального сезону, адже споживачі платитимуть щомісяця за фактично спожиті послуги.

Вікторія ГРЕБІНЬ
  для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua