"У Сумах сироти знаходять батьків"

Олександр ВЕРТІЛЬ
26 березня 2016

Днями у Сумах створено дитячий будинок сімейного типу Дмитра та Ольги Кочережченків. Відтепер у подружжя дев’ятеро дітей. Оскільки статус ДБСТ передбачає мати до 10 синів і доньок, то можливе поповнення.

На свято до родини завітали представники міської влади, служб у справах дітей, сім’ї і молоді, депутатського корпусу, школи №5. У дарунок вони принесли коровай, солодощі, а також мікрохвильову піч та інші побутові предмети й речі, які завжди потрібні в сім’ї.

Заступник Сумського міського голови Альона Дмітрєвская щиро подякувала подружжю за благородний вчинок і запевнила, що міська влада всіляко його підтримуватиме і допомагатиме.

Як розповіли Дмитро та Ольга Кочережченки, до створення сімейного дитячого будинку вони йшли дев’ять років. Ще у жовтні 2007-го, маючи сина, взяли на виховання двох братиків, а згодом у подружжя народилася донечка. Три роки тому сім’я поповнилася двома прийомними сестричками, а в січні цього року — ще трьома дітлахами з однієї родини. Нині у Кочережченків дев’ятеро дітей, з яких двоє рідних і семеро позбавлених батьківського піклування. П’ятеро ходять до школи, троє — до дитячого садка, а наймолодшому лише рік і чотири місяці.

Глава родини власноруч завершує споруджувати будинок, Ольга переймається домашніми клопотами. Однак у сім’ї знаходять час на заняття спортом, походи до річки та на околиці міста, відвідування недільної школи. Звісно, що перші помічники у всіх справах — старші діти.

Нині у Сумах функціонують 15 прийомних сімей, у яких тепло і затишок знайшли 40 дітей і сиріт, позбавлених батьківського піклування. А загалом на Сумщині 19 сімейних дитячих будинків і 158 прийомних сімей, в яких виховують 449 хлопчиків і дівчаток. До речі, на усиновлення чекають 52 сім’ї, які пройшли юридичну та організаційну процедури і готові взяти на виховання малюків.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua