"У Сумах створюється енергетичне агентство"

Олександр ВЕРТІЛЬ
16 червня 2016

Серед першочергових питань, над вирішенням яких працюють на Сумщині, — ефективне використання енергоресурсів, застосування альтернативних видів палива, екологічна безпека та захист прав споживачів.

Аби сконцентрувати зусилля на цих напрямах, у місті планують відкрити енергетичне агентство. Про це повідомила директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Сумської міськради Світлана Липова. Першим кроком на цьому шляху став план дій сталого енергетичного розвитку, розроблений у межах проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа», який передбачає створення відповідної структури.

Аби не винаходити велосипед, сумчани звернулися до досвіду інших міст України і Європи. Нині вони моніторять найвдаліші практики, аби запозичити кращі набутки.

Поки що не вирішено, буде це комунальне підприємство чи підрозділ у структурі органів міськради.

Тим часом у Сумах триває термоізоляція і модернізація будівель бюджетної сфери. Недавно місто одержало перший кредитний транш від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) 3,6 мільйона гривень, завдяки яким управління капітального будівництва та дорожнього господарства повністю модернізує ще 4 бюджетні установи.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua