"У сусіда хата біла…"

Павло КУЩ
25 липня 2012

КУТУЗКА. Жителі сусідньої Луганської області нерідко приїжджають до Донеччини в пошуках роботи та можливостей поліпшити свій фінансовий стан. Схоже, саме цим керувалася і трійця луганців, які вирішили «підлататися» у… помешканнях донеччан. Отож за тимчасової відсутності господарів сусіди здійснили низку квартирних крадіжок.

Співробітники карного розшуку Артемівського міського відділу міліції вже затримали трьох жителів Луганської області. «Вирахувавши» порожні «хати», вони навіть не морочилися з відмичками, а зламували дверні замки і виносили з помешкань гроші, коштовності, комп’ютери, побутову техніку. За невеликий проміжок часу «гастролери» встигли здійснити дев’ять подібних візитів. Як повідомив начальник карного розшуку Артемівського міськвідділу міліції Леонід Бровкін, у затриманих вилучено тільки частину поцупленого, адже гроші, на які натрапляли у квартирах, спритники вже встигли витратити. А ось коштовності, ноутбуки, фотоапарати тощо після відповідних формальностей повернуться до власників.

За згаданим фактом порушено карну справу. Фігуранти ризикують надовго опинитися в буцегарні — від 3 до 6 років. Тим часом донецькі правоохоронці зазначають, що жителі сусідньої області приїжджають на подібні заробітки не вперше. Або підприємливі сусіди, обираючи маршрут, справді згадують пісенне «У сусіда хата біла…», або вони просто збиваються з дороги, оскільки в Луганській області теж є населений пункт — Артемівськ. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua