"У світі найдовше живуть японські жінки"

31 липня 2015

Японські жінки займають перше місце в світовому рейтингу середньої тривалості життя вже третій рік поспіль.

У 2014 році середня тривалість життя японок становила 86.8 років, утой час як японські чоловіки, піднявшись на сходинку вище в порівнянні з попереднім результатом, посіли третє місце –80.5 років.

Інформацію, що свідчить про рекордно високу тривалість життя представників обох статей, надало в четвер Міністерство добробуту Японії, повідомляє Експрес з посиланням на wlpress.net.

Згідно з останніми опублікованими даними дослідження, що охопило 49 країн плюс Гонконг, за тривалістю життя жінки з Гонконгу опинилися на другому місці – 86,7 років, іспанки – на третьому: вони живуть у середньому 85.6 років.

Гонконгські представники сильної статі зайняли лідируючу позицію, показавши результат у 81.2 років, за ними – чоловіки з Ісландії, тривалість життя яких становить 80.8 років. Японські чоловіки розділили третє місце з побратимами з Сінгапуру та Швейцарії.

«Середня тривалість життя може стати ще більшою», – повідомив представник Міністерства охорони здоров'я, праці і добробуту, підкресливши збільшення рівня виживання після лікування раку, хвороб серця, пневмонії тощо.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua