"У торгівлі з СНД перешкоди усунено"

31 серпня 2012

ЕКСПОРТ. У рамках зони вільної торгівлі із країнами-учасницями Співдружності Незалежних Держав передбачено чіткі механізми захисту українського виробника при доступі на ринки цих країн. На цьому наголосив міністр економічного розвитку та торгівлі Петро Порошенко під час урядового брифінгу, коментуючи результати реалізації положень ратифікованої угоди про зону вільної торгівлі з СНД.

Петро Порошенко нагадав, що 27 серпня закінчився візит міністра торгівлі Євразійської економічної комісії Андрія Слєпньова до України, в рамках якого парафовано проект меморандуму про координаційну групу торговельного діалогу між Україною та Євразійською економічною комісією Митного союзу.

«Ми чітко передбачили механізми захисту українських виробників, зокрема щодо доступу на ринки країн СНД, включаючи можливість розгляду питань відповідним арбітражним судом», — цитує слова Петра Порошенка прес-служба Мінекономрозвитку. При цьому урядовець підкреслив, що планом дій також передбачено істотну лібералізацію торговельних обмежень при доступі продуктів українських виробників на ринки країн СНД.

За словами урядовця, очолюване ним міністерство погодило з МЗС спільний наказ, що передбачає практичну конкретну допомогу українським підприємствам на закордонних ринках. «Ці та інші заходи, які сприяють підвищенню експортної ефективності та захисту українського виробника за кордоном, ми продовжимо», — запевнив Петро Порошенко.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua