"У Трускавці зруйнували пам'ятник Івану-Франку"

30 серпня 2012

ВАНДАЛІЗМ. У Трускавці місцеві мешканці знайшли погруддя Івана Франка на смітнику. Ця скульптура було частиною пам'ятника, що стояв у невеличкому сквері міста-курорта. Уночі проти 20 серпня хтось скинув погруддя з постаменту. Трускавецька влада пообіцяла поновити його до 27 серпня - дня народження Івана Франка. Однак не зробили цього.

У міській раді кажуть, це чутки, пам'ятник не міг бути на смітнику, повідомляє Gazeta.ua.

«Погруддя забрали після того, як його хтось скинув і відвезли на зберігання у місцеве комунальне підприємство, каже Валентина Гук із відділу інформаційної політики міської ради. Щоб його відновити, коштів багато не треба. Але потрібен час. Він не мав мистецької цінності. Радянська влада поставила його у 1955 році поспіхом, коли спохватилися, що йде річниця з дня народження Франка, а пам'ятника йому немає. Зробили з дешевого бетону. Проте він має духовну цінність. Бо поряд з ним виросло багато поколінь. Пам'ятник обов'язково реставрують».

Хто зруйнував Франка, з'ясовує міліція. У день народження поета 27 серпня квіти у місті поклали до пустого постаменту з написом «І. Я. Франко».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua