"У Великобританії розробляють препарат, що запобігає зараженню COVID-19"

28 грудня 2020

Вчені з Великобританії вже створили вакцину від коронавірусу, над якою працювали фахівці компанії компанії AstraZeneca і Оксфорда. Тепер британські дослідники випробовують новий препарат для боротьби з COVID-19.

Як повідомляє The Guardian, засіб на основі антитіл зможе запобігти зараженню коронавірусною інфекцією. Передбачається, що воно буде забезпечувати пацієнта моментальним імунітетом і захищати від інфекції протягом 6-12 місяців. Розробкою займаються фахівці Університетського коледжу Лондона і компанії AstraZeneca, препарат проходить стадію випробувань.

«Якщо ми зможемо довести, що це лікування працює і запобігає розвитку COVID-19 у людей, які зазнали впливу вірусу, це стало б чудовим доповненням до арсеналу зброї, що розробляється для боротьби проти цього жахливого вірусу», – розповіла керівник дослідження доктор Кетрін Хуліхан. Відзначається, що якщо препарат схвалять, то його зможуть застосовувати вже в березні або квітні 2021 року. За словами вчених, засіб зможе допомогти пацієнтам лікарень, жителям будинків престарілих та сім'ям, де потребують нагального лікування.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua