"У Великобританії воскресла жінка після 45 хвилин клінічної смерті"

19 жовтня 2012

ЗДОЛАЛА СМЕРТЬ. У Великобританії 52-річна мати чотирьох дітей Таслім Рафік воскресла саме тоді, коли сім'я оплакувала її смерть.

Повідомляється, що британку доставили в лікарню Королівського госпіталю Беркшира після інфаркту.

Медики намагалися врятувати жінку протягом 45 хвилин, як вимагає протокол реанімації. Однак Таслім не подавала ознак життя, і лікарі заявили родичам, що якби навіть серце пацієнтки дивним чином знову запрацювало, вона вже навряд чи могла б повернутися до свідомості, так як її мозок переніс незворотні травми.

За словами сина жінки Фезана Рафіка, об 11:30 до них вийшов лікар, який сказав, що вони «запускали» серце 45 хвилин, але воно не хоче працювати.

«Нам повідомили, що мама померла, і запропонували увійти попрощатися. Ми попросили залишити нас з нею в палаті без сторонніх. Лікар сказав, що вона ще може мимоволі рухатися, адже в тіло вприснули багато адреналіну під час реанімації», - додав він.

«Я сидів поруч з її ліжком, тримав маму за руку, як раптом, брат сказав мені: «А вона дивиться на тебе». Ми викликали медсестру, і та повідомила, що це в межах норми. Але в наступні дві години таке повторювалося кілька разів. Зрештою, ми змусили лікаря ще раз оглянути матір, і той намацав слабкий пульс», - розповів Фезан.

Не здійснилися прогнози медиків і з приводу травми мозку. Через кілька годин пацієнтка прийшла до тями і заговорила з дітьми. Медики описують воскресіння Рафік, як справжнє диво.

ТСН



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua