"У Венесуелі бензин подорожчав у 20 разів"

19 лютого 2016

Новий етап гостросюжетного серіалу венесуельської кризи. Після нестачі споживчих товарів, багатогодинних черг до супермаркетів, влада країна взялася рятувати економіку за рахунок підняття цін на пальне. Варто зауважити, що тут воно найдешевше у світі. Але зростання ціни у 20 разів на преміум-марку споживачі помітять точно.

Водій таксі Луїс Морено каже:

«Не згоден я з цим, брате. Категорично не згоден. Як це взагалі можливо, щоб пальне настільки подорожчало? Це справді якесь перебільшення. Скільки це тепер коштуватиме заправити бак пального? Товари для автомобілів тепер теж подорожчають. Це ж абсурд якийсь».

Працівник заправної станції натомість вважає, що кроки влади виправдані, несприятлива ситуація з економікою країни, не могла не вплинути на ціну на паливо.

«Я згоден з цими змінами, тому що справді ситуація у країні вимагає цього. Країна витрачає чимало на виробництво пального і було б чесно підняти ціну».

Президент країни Ніколас Мадуро запевняє, що влада турбується про народ у скрутних обставинах. Вони полягають у тому, що нафта, яка разюче подешевшала за останній рік, становить 95% прибутків Венесуели з-за кордону.

«Фіксований курс валюти, який зупинився на 6 тисячах 300 боліварах, тепер піднімуть до 10 тисяч. У нас є завдання – захистити людей, щоб вони отримували основне, що їм потрібне для здоровя, лікування, харчування», – сказав Мадуро.

Він також пообіцяв також підняти мінімальну зарплату на 20%, при цьому річна інфляція у країні, за даними на третій квартал 2015 року, становила 141,5%. 

EURONEWS



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua