"У вересні українські пункти пропуску підключать до систем Інтерполу"

16 червня 2015

Уряд України здійснює необхідні заходи, щоб безвізовий режим між Україною і Європейським Союзом став реальністю в 2016 році. На порядку денному в цьому питанні – підключення українських пунктів пропуску до системи контролю Інтерполу.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у понеділок, 15 червня, звернувся до українських прикордонників і наголосив, що до завдань Державної прикордонної служби входить уніфікація українських електронних систем контролю з системами Інтерполу. Це потрібно для того, щоб дати можливість на основних пунктах пропуску швидко перевіряти по базах даних будь-якого громадянина, який перетинає державний кордон України, на предмет того, чи є він у розшуку Інтерполу.

Арсеній Яценюк повідомив, що у вересні 49 пунктів пропуску через кордон України підключать до системи контролю Інтерполу.

«Завдання Державної прикордонної служби – це технічне вирішення питань для отримання Україною безвізового режиму. Я переконаний, що Державна прикордонна служба з цим завданням упорається», – підкреслив Глава уряду.

Прес-служба КМУ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua