"У Вінниці презентували сайт психологічної підтримки"

Олег ЧЕБАН
7 травня 2016

Завдяки співпраці волонтерів і фахівців у Вінниці запрацював сайт, спрямований на психологічну допомогу учасникам АТО та  їхнім  сім’ям, вимушеним переселенцям, людям, які стали жертвами насилля, і тим, хто має ознаки посттравматичного стресового розладу. Тепер вони мають змогу самостійно обрати спеціаліста та вид допомоги, яка їм необхідна. Сайт створено в межах проекту «Вінницький регіональний центр подолання наслідків посттравматичного стресового розладу». Ініціатором проекту став волонтер Корпусу миру з США в Україні Дейвін Карл, який  реалізовував його спільно з громадською організацією «Джерело надії».

Сайт допомагатиме вінничанам отримати консультації психологів, долучитися до груп підтримки й активності, взяти участь у тематичних тренінгах, пройти арт-терапію та групові консультації, тренінги для фахівців тощо. Психологічну допомогу надаватимуть працівники міського центру соціальних служб. Консультації безплатні, отримати їх може кожен.

Саме консультування та проведення груп підтримки відбувається у спеціальному кабінеті, інтер’єр якого розробили американські партнери. «Проект — результат співпраці влади і громади.  Центр соціальних служб надає послуги таким категоріям, як учасники АТО, ВПО та інші особи, що опинилися у складних життєвих обставинах. А громадські організації мають багато  можливостей і цікаві проекти. Спільними зусиллями можемо досягти добрих результатів», — зазначив директор Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Богдана Данчак. 

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua