"У Вінниці з’явилося авто із квітів"

Олег ЧЕБАН
4 серпня 2015

Біля автовокзалу «Західний» відтепер подорожніх зустрічає квітковий автомобіль. Фото автора

На в’їзді у місто відтепер подорожніх зустрічає автомобіль із квітів — копія німецького Opel Olimpia 1935—1970 років випуску. У нього справжні колеса, скло та фари. Для створення оригінальної конструкції було використано понад тонну металу, немало землі, тирси, моху та 15 тисяч квітів альтернатери, яка невибаглива, гарно формується, стрижеться і дуже добре росте. Довкола на клумбі висаджено декоративні кущі, зеленіє газон, а до автомобіля веде доріжка  з мармурової крихти.

Квітковий автомобіль сконструювали під час благоустрою зеленої зони вулиць. Утім з’явився він не випадково. Два роки тому біля озера на площі Гагаріна оселилася велетенська квітуча черепаха, затим у Центральний парк культури і відпочинку міста «приповз» довжелезний квітковий крокодил. Це подобається городянам, як і те, що у місті квітами у підвісних кашпо прикрашено опори на 11 вулицях, трьох площах та на трьох мостах через Південний Буг. Вінницькі зеленбудівці працюють творчо, а коли побачили старий Opel у металобрухті, то запропонували його використати більш раціонально. «Ми взяли за основу модель цього автомобіля, проте макет збільшили вдвічі, бо в натуральному його розмірі квіткова композиція була б мало помітною. А сам автомобіль ми плануємо  відреставрувати і пристосувати в Центральному парку», — розповів директор КП «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський.

Зі слів виконувача обов’язків Вінницького міського голови Сергія Моргунова, оригінальними зеленими композиціями прикрашатимуть місто й надалі. І не лише в центрі. Нові цікаві ідеї є!



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua