"У візових питаннях з ЄС нам допоможе Польща"

13 вересня 2012

СПІВПРАЦЯ. Хоча Україна перебуває лише на «першому етапі» в питанні розв'язання всіх візових проблем у відносинах з ЄС, найкращим варіантом була б відміна візового режиму.

Про це у середу під час зустрічі з діячами неурядових організацій на тему візового режиму з країнами «Східного партнерства» заявили представники МЗС Польщі, повідомляє Gazeta.ua.

«Ідеальним варіантом була б відміна візового режиму з Україною. Однак Україна перебуває лише на першому етапі запровадження візового плану дій, який у перспективі має завершитися відміною візового режиму з ЄС», - заявив один з представників польського зовнішньополітичного відомства.

Водночас, як наголосив речник польського МЗС Марчін Босацький, Варшава у рамках Шенгенської угоди намагається проводити «якомога ліберальнішу візову політику, особливо у країнах «Східного партнерства», що є пріоритетом міністерства.

«Ми постійно вчимося, поліпшуємо цю систему. Водночас результати говорять самі за себе: кількість виданих віз постійно зростає», - підкреслив він.

За інформацією МЗС Польщі, у першому півріччі цього року консульські установи Польщі видали в Україні понад 200 тисяч віз, з яких багаторазових – понад 126 тисяч.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua