"У волинських селах засвітили ліхтарі"

Валерій МЕЛЬНИК
22 лютого 2013

ОЩАДЛИВІСТЬ. Завдяки впровадженню торік на Волині 1,5 тисячі енергоощадних заходів (з яких 1 тис. – у бюджетній сфері) області вдалося зекономити 85 мільйонів гривень на енергоресурсах.  На це було витрачено 190 млн грн, що на 35 млн більше, ніж у 2011-му.

Зокрема, здійснено заміну понад сотні одиниць котельного обладнання на понад 13 млн грн. Дедалі більше популярні в поліському регіоні котли на твердому паливі, що замінюють газові й працюють на місцевих дровах, торфобрикетах, торфокрихті, відходах деревопереробки. На придбання теплогенеруючої техніки використовують кошти, які Волинь отримала за перевиконання показників держбюджету.

За останні роки в селах Волині  встановлено 13 тисяч вуличних ліхтарів, які освітлюють 651 сільський населений пункт. Понад п’ять тисяч із них встановлено торік. Найвищий показник зовнішнього освітлення населених пунктів нині у Старовижівському (96,2%), Ківерцівському (88,8%), Турійському (84,5%) та Ковельському (75,8%) районах. Загалом в області в нічний час стало світліше у шести з кожних десяти сіл.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua