"У Wikileaks закінчилися гроші"

25 жовтня 2011

БАНКРОТСТВО. Сайт Wikileaks призупиняє діяльність. Через фінансові проблеми дітище Джуліана Ассанжа, принаймні тимчасово, не друкуватиме депеші Держепартаменту США. За останній рік сайт опинився на межі банкрутства – після того, як його рахунки перестали обслуговувати провідні платіжні системи світу, повідомляє euronews.

«Через фінансову блокаду організація недоотримала десятки мільйонів доларів пожертвувань. Ми втратили 95 відсотків прибутків, адже співпрацювали з сотнею організацій у 50 країнах світу, що користуються послугами Visa, Mastercard, Western Union та Paypal», – заявив засновник сайту Wikileaks Джуліан Ассанж.

Аби й далі функціонувати, сайту необхідні щонайменше 3,5 мільйони доларів. Ассанж збирається зосередити зусилля на фінансовій долі Wikileaks.

Нагадаємо, що сайт, який жив за рахунок пожертвувань, опинився у скруті після публікації таємної переписки американських дипломатів. Сам Ассанж перебуває під домашнім арештом у Лондоні. Його видачі домагається Швеція, де засновника Wikileaks звинувачують у сексуальних злочинах. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua