"У Євросоюзі презентували стратегію боротьби з кіберзлочинністю"

13 лютого 2013

ЄВРОБЕЗПЕКА. Понад 40 тисяч європейських установ: аеропортів, лікарень, банків, енергетичних компанії – можуть зобовязати звітувати про спроби інтернет атак. А найбільш важливі для економіки та інфраструктури підприємства повинні будуть ще й доводити надійність свого електронного захисту.

Це станеться, якщо ЄС ухвалить спільну стратегію боротьби з кіберзлочинністю, яку презентували у четвер.

Катрін Аштон, верховний комісар з безпеки та зовнішньої політики:

«Довіра та впевненість мають існувати не тільки між країнами, але й між приватними та державними організаціями. Отож стратегія, яку ми запускаємо сьогодні, запроваджує механізми захисту інформаційних мереж, зменшення кіберзлочинності, та створення єдиної політики ЄС у віртуальному просторі».

Окрім цього кожна з 27 країн-членів має створити окремий орган контролю за кіберпростором, частиною якого стане група швидкого реагування на інтернет загрози та подолання наслідків кібератак.

Сесілія Мальмстрьом, європейський комісар внутрішніх справ:

«Якщо ми хочемо заслужити довіру до своїх зусиль з боротьби з кіберзлочинністю, ми потребуємо кращого законодавства, більших ресурсів та кращої координації. Ми вже досить далеко просунулися, але повинні зробити набагато більше».

За різними оцінками, втрати від дій кіберзлочинців у Європі складають від однієї до трьох чвертей трильйона євро на рік.

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua