"У єврозоні створили новий фонд порятунку у 500 мільярдів євро"

9 жовтня 2012

ЄВРОЗОНА. Підлікувати хвору економіку певних країн єврозони – ось мета Європейського стабілізаційного механізму, що його запустили міністри фінансів зони євро на зустрічі в Люксембурзі. Говорить керівник «Єврогрупи» Жан-Клод Юнкер:

«І надалі залишається ситуація, коли слабкіші країни повинні докласти більших зусиль, і надалі нам потрібно, аби взаємодіяла солідарність між різними країнами».

Фонд у 500 мільярдів євро позичатиме гроші в обмін на проведення суворих фіскальних і структурних реформ, метою яких є повернути довіру інвесторів. Головним фінансистом виступатиме найбільша економіка єврозони – Німеччина, у трійку лідерів увійшли також Франція та Італія. 80 мільярдів євро має бути виплачено готівкою.

Новий фонд має запрацювати в повному обсязі до 2014 року. На саміті єврозони в червні було запропоновано, аби стабілізаційний механізм зміг безпосередньо поповнювати капітали банків. На нинішній зустрічі «Єврогрупи» в центрі уваги перебуває Іспанія з її другою рецесією за останні три роки.

 Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua