"У єврозоні зафіксували рекордний рівень безробіття"

1 листопада 2012

ЄВРОПА БЕЗ РОБОТИ. Рівень безробіття у єврозоні у вересні сягнув 11,6%. Це – рекордний показник за всю історію валютного союзу. Без роботи сьогодні – 18,5 мільйонів працездатного населення. Найвищі показники в Іспанії та Греції, найнижчі – в Німеччині та Австрії.

Минулого місяця рівень безробіття становив 11,5%, а у вересні 2011 року – 10,3%. Аналітики очікували, що безробіття буде на рівні 11,5%. Ось що розповідає водій за фахом Йоахім Гальєтеро: «Моя дружина також залишилась без роботи. Ми хотіли відкрити власний бізнес, але він не був успішним. Отож, тепер ми обоє не працюємо. З кожним днем стає все важче. Ми заборгували гроші банкам, нам нема чим сплачувати кредити».

За попередніми даними Євростату, інфляція у вересні становила 2,5% у річному еквіваленті. А ціни виросли на 2,6% у порівнянні з минулим роком.

Європейським економістам важко сказати, коли очікується вихід із кризи: «Спочатку були проблеми з економічним зростанням, тепер з‘явилися проблеми із програмами,- говорить аналітик Європейського центру. – Програмою реформ, програмою економії. Все це даєтсья взнаки та впливає на економіку. Отже, зростання немає, що веде до безробіття».

Безробіття серед молоді – найвище в Іспанії. Тут показник становить 54,2% – набагато більше, ніж в решті країн.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua