"У Запоріжжі допомагають військовим"

Євген ЛОГАНОВ
10 червня 2016

У військкоматах Запорізької області планують посилити заходи, пов’язані з добором громадян на військову службу за контрактом і призовом на строкову військову службу. За даними начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи та з питань запобігання і виявлення корупції апарату Запорізької ОДА Сергія Василини, планове завдання для Запорізької області з добору кандидатів на військову службу за контрактом на І квартал 2016 року виконано на 82,5%. План на ІІ квартал становить 775 осіб. На строкову військову службу буде направлено 800 осіб.

Що ж до надання шефської допомоги військовим частинам, за даними Сергія Василини, на 1 травня військові частини отримали допомогу на 3,4 мільйона гривень у вигляді продуктів харчування, паливно-мастильних матеріалів, матеріально-технічних засобів та фінансових ресурсів. Також здійснюють ремонт автотехніки, фінансують ремонтні роботи приміщень, надають адресну матеріальну допомогу.

У Запоріжжі вшанували пам’ять загиблих учасників АТО. На їхню честь у школах, де навчалися герої, відкрили меморіальні дошки. Фото автора

— Гідним прикладом шефської допомоги можна вважати військову частину в Мелітопольському районі, де відкрито модульне містечко для військових, — каже голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль. — За рахунок коштів фонду оборони області було придбано модульні бокси для проживання військових. На реконструкцію військового містечка спрямовано понад 1,1 мільйона гривень не бюджетних коштів. Загалом у нас дуже амбітні плани щодо допомоги військовим. Для цього шукаємо резерви та ресурси, бо наші бійці повинні мати все необхідне, щоб тримати оборону та захищати державу.

А нещодавно у Запоріжжі вшанували пам’ять героїв-учасників АТО: молодшого сержанта Олександра Говорухи, сержанта Артема Ревуцького, солдата Романа Швачка, які героїчно загинули, захищаючи незалежність і територіальну цілісність Української держави. На їхню честь у загальноосвітніх навчальних закладах Запоріжжя №97 та №110, де навчалися герої, відкрили меморіальні дошки.

Вшанувати пам’ять воїнів-патріотів України зібралися представники місцевої влади, рідні та близькі, військовослужбовці місцевого гарнізону, учні шкіл, волонтери. Військові побратими висловили слова вдячності рідним загиблих за те, що вони виростили гідних захисників Вітчизни, справжніх чоловіків, які не вагаючись стали на захист Батьківщини і заплатили за мирне небо над нашими головами найціннішим — своїми життями. Заступник начальника Запорізького гарнізону з роботи з особовим складом полковник Михайло Логвінов зазначив, що імена патріотів, які віддали своє життя за майбутнє України, залишаться назавжди в нашій пам’яті, а виховання захисників Батьківщини здійснюється на прикладах героїчних вчинків воїнів-учасників АТО. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua