"У Запоріжжі дороги освітлюватимуть по-новому"

Євген ЛОГАНОВ
28 сiчня 2016

Служба автомобільних доріг у Запорізькій області впроваджує новітні системи освітлення наземних пішохідних переходів у нічні години, застосовуючи альтернативні джерела енергії на ділянках, розташованих зокрема у місцях, де найчастіше трапляються ДТП. Так, у межах райцентру Василівка встановлено опори автономного освітлення із сонячними батареями та світлодіодними лампами.

Ліхтарі нового покоління працюють на сонячних батареях, тобто автономно, без підключення до електромережі, даючи змогу забезпечувати необхідну освітленість наземного пішохідного переходу в нічний час. Вони цілий рік освітлюють аварійно небезпечні ділянки та надійно працюють за будь-яких погодних умов. До того ж, ці системи значно дешевші в експлуатації.

За даними Служби автодоріг області, експеримент із встановлення сучасних ліхтарів на пішохідному переході, розташованому на аварійно небезпечній ділянці автодороги Н-15 Запоріжжя — Донецьк, уже виправдав себе. Для збереження цілісності цих засобів освітлення вжито певних антивандальних заходів, зокрема влаштовано охоронну сигналізацію. Тож за будь-якого втручання в систему освітлення на пункт диспетчерської Служби автодоріг надійде відповідна інформація, а також терміново повідомлять правоохоронні органи. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua