"У Запоріжжі презентували бельгійський фільм про війну"

Євген ЛОГАНОВ
25 червня 2016

Днями посол Бельгії в Україні Люк Якобс ознайомив запоріжців з подіями Першої світової війни, пов’язаними з участю в бойових діях бельгійського автобронедивізіону. У концертному залі імені Довженка презентували проект, до якого увійшли тематична виставка й показ фільму Cafard.

Цю тематичну виставку організував бельгійський інститут ветеранів війни. На спеціально оформлених стендах у хронологічному порядку розміщено фотографії та матеріали про бойовий шлях бельгійського автобронедивізіону, а також окремих його постатей. А фільм заслуговує на увагу тим, що  розповідає про подальші долі людей, які пережили війну. Картину відзначено кількома кінематографічними нагородами.

— Я вдячний місцевій владі за можливість презентувати фільм у Запоріжжі, — зазначив Люк Якобс на прес-конференції, — бо його засновано на реальних історичних подіях. То унікальна сторінка спільної історії бельгійського та українського народів. Це історія 400 добровольців бельгійської армії, які воювали на території Галичини впродовж 1916—1918 років.

У презентації проекту взяв участь заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров, який зазначив про актуальність порушеної теми. Вона, на його думку, ще раз нагадує, наскільки важливий мир, що війна не має повторюватися. Такі приклади героїзму та мужності мають неабияке значення для українців і нині.

— Міська влада підтримує подібні проекти, які реалізуються нашими європейськими партнерами, — зазначив він. — Це передовсім обмін досвідом, історичними фактами, які пережив український народ. Тож ці заходи не лише цікаві, а й пізнавальні.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua