"У Запоріжжі відкрили службу пробації"

Євген ЛОГАНОВ
23 червня 2016

У Шевченківському районі Запоріжжя відбулося урочисте відкриття першого в місті офіса Служби пробації. У церемонії відкриття взяли участь представники місцевих влади, відділу поліції, прокуратури та райвійськкомату.

Начальник сектору кримінально-виконавчої інспекції управління ДПтС України в Запорізькій області Юлія Капленко зазначила, що Шевченківський район найбільший у Запоріжжі, у зв’язку з чим і офіс пробації в ньому стане флагманом у напрямі пробаційного впливу на засуджених.

До серпня 2016 року заплановано відкриття ще п’яти офісів пробації в різних районах міста.

Начальник управління ДПтС України в Запорізькій області полковник внутрішньої служби Денис Голоборотько привітав присутніх з відкриттям офіса. У ньому створено належні умови роботи співробітників кримінально-виконавчої інспекції. Тут працюватимуть 17 кваліфікованих фахівців. Нещодавно лави інспекції поповнили молоді спеціалісти-психологи та фахівці із соціальної роботи із суб’єктами пробації. Працівники Шевченківського районного відділу кримінально-виконавчої інспекції виконують покарання та допомагають у виправленні й ресоціалізації 351 особі, з яких дев’ятеро неповнолітніх.

 

Із серпня 2015 року набув чинності Закон України «Про пробацію», згідно з яким реформують кримінально-виконавчу інспекцію та створюють на її базі службу пробації. Особливість новоутвореної служби — нагляд та соціально-виховна робота із засудженими без позбавлення волі та адаптація в суспільство за допомогою надання соціальних послуг зацікавленими службами.

ДОВІДКА «УК»

Із серпня 2015 року набув чинності Закон України «Про пробацію», згідно з яким реформують кримінально-виконавчу інспекцію та створюють на її базі службу пробації. Особливість новоутвореної служби — нагляд та соціально-виховна робота із засудженими без позбавлення волі та адаптація в суспільство за допомогою надання соціальних послуг зацікавленими службами



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua