"У запорізькому військкоматі відбувся урок мужності"

Євген ЛОГАНОВ
10 лютого 2016

Його учасники вшанували пам’ять воїнів, які віддали життя за Україну, хвилиною мовчання. Відтак голова благодійного фонду «Лебедія» Любов Мороко подякувала бійцям 55-ї окремої артбригади та в/ч А 2176 спецпідрозділу «Сармат», які мужньо захищали рідну землю на сході України, за героїзм та запевнила: вони, волонтери, і надалі допомагатимуть українській армії, щоб перемогти агресора.

— Ви постійно чекаєте нас у гості на передовій, — звернулася до бійців волонтер 55-ї окремої артбригади Надія Мороз, — а ми заповнюємо авто смаколиками, речами особистої гігієни, іншими подарунками. Днями знову вирушимо в дорогу, бо хлопці прохають ковдри та матраци. Воїнів частенько перекидають з місця на місце, тож часом  їм доводиться жити в холодних наметах. Особисто я займаюся волонтерством, бо люблю Україну. Це — як не може бути два сонця чи двох мам. При цьому не миру прошу в Бога, а Перемоги, бо за нами спостерігають з неба наші загиблі бійці-герої.

Словами величезної пошани підтримав волонтерський рух (а урок мужності «Разом переможемо!» був присвячений саме йому)  заступник Запорізького облвійськкомісара по роботі з особовим складом Михайло Логвінов, він зокрема подякував дівчатам за повсякденну допомогу бійцям. А мета цього заходу, на його думку, — навчити молодь любити Вітчизну так, як це роблять наші волонтери, які міцною фортецею, разом з вояками, стоять на захисті рубежів. Відтак він вручив дружині заступника командира артдивізіону підполковника Петра Третяка, який віддав життя за український народ, орден «За розвиток Запорізького краю III ступеня». А отець Юрій благословив волонтерів на подальші добрі справи. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua