"У Золочівському районі дочекалися газу"

Володимир ГАЛАУР
22 квiтня 2016

Мешканці понад 330 будинків сіл Калинове та Чорноглазівка Золочівського району Харківщини віднині зможуть «по-європейськи» приготувати обід, сніданок чи вечерю. Днями ці населені пункти підключили до газової мережі і 25 домоволодінь уже користуються блакитним паливом. Хоч і відчутно б’є по кишені це комунальне задоволення і дорогому газу намагаються знайти альтернативу, проте сельчани кажуть, що шукають ті, в кого цей газ уже був. А вони із 2008 року, коли лише починалася газифікація в їхній окрузі, чекають на це зручне в користуванні паливо.

Реанімувати «заморожений» на тривалий час проект, за словами заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка, вдалося лише 2015 року завдяки зусиллям голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. Він також розповів, що газифікація сіл — це один із пунктів Програми економічного і соціального розвитку Харківської області. На реалізацію проекту з Державного фонду регіонального розвитку надали майже 7 мільйонів гривень, ще 770 тисяч гривень 2015 року профінансували з обласного бюджету. Щоб провести в Калинове і Чорноглазівку блакитне паливо, побудували більш ніж шість кілометрів газопроводу.

За інформацією Євгенія Шахненка, газифікацію Золочівського району продовжать. Так, газопровід планують прокласти до села Карасівка, де без блакитного палива ще залишаються 90 дворів. «Ми будемо виходити з пропозицією до депутатського корпусу обласної ради, щоб найближчим часом внести проект з газифікації села Карасівка до Програми економічного і соціального розвитку області», — зазначив заступник голови ХОДА.

Окрім цього, нинішнього року в області, як повідомив начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький, планується побудувати і ввести в експлуатацію ще два газопроводи. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua