"Ученим потрібно відновити зв’язки"

18 вересня 2012

НАМІР

Україна налаштована на активізацію співпраці з Росією у науково-освітній сфері 

Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з міністром освіти і науки Російської Федерації Дмитром Лівановим.

«Ми налаштовані на розширення і зміцнення співпраці з Росією на абсолютно всіх рівнях, зокрема середньої і вищої освіти. Це стратегічне питання для нас», — зазначив Микола Азаров, акцентуючи, що український уряд і надалі підтримуватиме коопераційні зв’язки з російською наукою.

За його словами, в України та Росії за останні 20 років виникли однакові проблеми в освітній галузі. Тож слід відновити тісний зв’язок, який існував за часів СРСР, між наукою, освітою і виробництвом, між фундаментальними і прикладними дослідженнями. «Необхідно створювати науково-освітні центри, які матимуть серйозну дослідницьку, лабораторну базу, і на їхній основі розвивати освіту. У нас тут достатньо широке поле для співпраці з РФ», — передає слова Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

У свою чергу Дмитро Ліванов зауважив, що в Росії та Україні створено непогані передумови для подальшої активізації співпраці в науково-освітній сфері. «Є значний потенціал для активізації співробітництва в науковій сфері. У науці та інноваціях у нас були надзвичайно сильні коопераційні зв’язки на рівні міністерств, академій наук та підприємств. Переконаний, що нам потрібно шукати нові форми підтримки такої співпраці і робити все, аби науковці реально взаємодіяли», — наголосив він. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua