"Учні та студенти отримають канікули через футбол"

Інна КОВАЛІВ
23 квiтня 2011

ОСВІТА

У 2012 році українські школярі й студенти навчатимуться по-новому - через проведення в нашій країні чемпіонату Європи з футболу Міністерство освіти і науки, молоді та спорту розробляє новий учбовий календар.

Так, за словами віце-прем'єр-міністра - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, у зв'язку з Євро-2012 навчання і екзамени у школах та вищих навчальних закладах завершаться раніше, ніж зазвичай, - орієнтовно до 20-25 травня. А відтак школярам та студентам доведеться попередньо надолужувати учбовий матеріал, тож для них планується дещо збільшити навантаження у вигляді додаткових уроків чи пар у будні дні - в МОНмолодьспорту запевняють, що діти по суботах вчитися не будуть.

Також у 2012-му на півмісяця зміститься й графік проведення зовнішнього незалежного оцінювання, яке, як правило, відбувається в червні (скажімо, цьогоріч абітурієнти складатимуть ЗНО з 2 по 24 червня). "Те, що тести наступного року проводитимуться за іншим графіком, ніж цьогорічні, вже беззаперечно, - запевняє директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева. - Остаточні дати ще не затверджено, але ми пропонуємо, щоб тестування розпочиналося у середині травня та закінчувалося 7 червня, тобто у переддень початку Євро-2012".

Щодо вступної кампанії, попередньо освітяни не планують суттєво змінювати строки її проведення. На запитання "УК", чи відомо, коли саме наступного літа розпочнеться вступ до ВНЗ, директор Департаменту вищої освіти Ярослав Болюбаш відповів: "Зміщувати початок вступної кампанії-2012 на серпень немає сенсу, оскільки 31 червня в Києві відбудеться останній матч чемпіонату. Тому вступ до вишів може стартувати, скажімо, з 2 липня. Проблем з цим не буде, тим паче, що вже цього року ми експериментуємо електронну подачу заяв абітурієнтів до приймальних комісій вишів. А поки що підготовлено проект урядового рішення, на підставі якого ми вже надалі будемо давати відповідні команди. Тож чекаємо на його ухвалення".

Наступного року тести та іспити складатимуть раніше, а вступна кампанія розпочнеться вчасно.
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua