"Учні зможуть підробляти"

Олександр ДАНИЛЕЦЬ
16 липня 2015

Полтавська область отримала грант від Євросоюзу в розмірі майже півмільйона євро на організацію тимчасової зайнятості студентів, які перевелися із зони АТО у місцеві університети. Цих коштів вистачить на те, щоб працевлаштувати п’ятсот студентів. Уже підписано відповідну грантову угоду. Про це під час виступу на Міжнародній науково-практичній конференції «Ринок праці України: європейський вибір» повідомив голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко.

За його словами, цей грант — складова серйозної кампанії, яку проводить обласна влада спільно з обласною службою зайнятості для розв’язання проблеми безробіття серед молоді. Адже в області офіційно мають роботу тільки 22 відсотки юнаків і дівчат. Близько половини з них — люди з вищою освітою. Так склалося, що на роботу влаштовуються лише 23 відсотки випускників вишів проти 34 відсотків полтавців, які мають професійно-технічну освіту. Це пояснюється попитом на робітничі професії і мотивацією до праці.

В області поступово привчають до трудового життя і неповнолітніх. З ініціативи Полтавської служби зайнятості їх залучають до роботи у вільний від навчання час. Такі роботи практикуватимуть у всіх містах і районах. З місцевих бюджетів на це спрямують понад 600 тисяч гривень. Учням нададуть змогу підробляти і під час літніх канікул. Спільними зусиллями служби зайнятості, працедавців та вишів нинішнього року створять чотири студентські трудові загони.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua