"Угоду можна підписати до кінця року"

5 квiтня 2012

ПОЗИЦІЯ. Європейська інтеграція України — це цивілізаційний вибір та інструментарій для здійснення внутрішніх реформ. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський під час «круглого столу» з представниками британських політологічних кіл на тему «Європейська інтеграція — стратегічний пріоритет зовнішньої політики України». Зустріч відбулася у Лондоні, в приміщенні Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House.

Коментуючи парафування Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, урядовець підкреслив, що Україна та ЄС зробили рішучий крок у напрямку до поглиблення інтеграції: «Ми очікуємо, що після завершення всіх внутрішніх процедур угоду буде підписано до кінця 2012 року».

При цьому успіх України на шляху до Європи залежатиме від того, наскільки швидким та ефективним буде здійснення внутрішніх реформ, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єр-міністра.

А на пленарній сесії «II Ukrainian Business Week» Валерій Хорошковський заявив, що європейська інтеграція перейшла з політичної риторики у сферу економічних та фінансових інтересів. Зі створенням зони вільної торгівлі між Україною та ЄС європейські правила охоплять усі сфери, важливі для інвесторів та бізнес-структур: економічну, податкову, регуляторну тощо. Ці зміни відчує як національний, так і закордонний інвестор.

Нині Україна працює над виконанням трьох основних завдань, продовжив урядовець: «По-перше, поступово виконує взяті на себе зобов’язання перед ЄС. По-друге, національна економіка готується до роботи в умовах зони вільної торгівлі з ЄС. І, по-третє, ми готові здійснити реформу органів державної влади у відповідності до вимог Євросоюзу».

Загалом радикальні внутрішні реформи — єдиний шлях України до євроінтеграції. Вони сприятимуть збільшенню національної конкурентоспроможності, гарантуватимуть економічне зростання та поліпшення соціальних стандартів.

А під час урочистої церемонії відкриття торгів Лондонської фондової біржі, присвячених Україні, Валерій Хорошковський висловився за зростання присутності там вітчизняних компаній. Він розповів про реформи у системі оподаткування, судочинства, енергозбереження та регуляторної політики.

У рамках візиту до Великобританії урядовець значну увагу приділив запевненням щодо проведення чесних, прозорих та справедливих виборів до Верховної Ради, які відбудуться із суворим дотриманням національного законодавства й відповідатимуть високим європейським стандартам. «Вони будуть чесними та прозорими, засвідчать політичну зрілість України», — заявив Валерій Хорошковський. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua