"Укравтодор шукає у Польщі інвесторів для будівництва кільцевої дороги навколо Києва"

31 березня 2016

Головна мета візиту робочої групи Укравтодору на другий Світовий Конгрес інноваційних кластерів, що проходитиме у м. Доброва Горніча в Польщі — пошук майбутніх партнерів та інвесторів для реалізації будівництва ВКАД (Великої кільцевої дороги навколо м. Києва). Про це повідомляє УНН.

Представник Укравтодору презентуватиме у Польщі інноваційний проект «ВКАД — поштовх для створення транспортно-логістичного кластеру Київщини».

«Сьогодні європейським інвесторам не цікаво вкладати кошти у будівництво лише однієї дороги. Інвестеційно-популярними є ті проекти, які поєднують у собі багато можливостей. В нашому випадку, це проект інфраструктурної привабливості регіону — будівництво ВКАД для поєднання існуючих міжнародних та національних транспортних коридорів із залізничним, водним та авіаційним транспортом, створення поблизу ВКАД технопарків, машинобудівних заводів, будівництво нових промислових підприємств у Київській області», — розповів представник Робочої групи Укравтодора з реалізації проекту з будівництва Великої кільцевої дороги Володимир Рудой.

За його словами, для того щоб Україна змогла залучити партнерів, інвесторів, а можливо й концесіонерів для будівництва ВКАД, державі необхідно крокувати в ногу з часом.

«Кільцева дорога — це економічний прорив для Київщини. Лише одне будівництво ВКАД дасть можливість створити понад 15 тисяч нових робочих місць», — зазначив представник робочої групи. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua