"Україна долучиться до стратегії «Здоров’я 2020»"

19 лютого 2013

СПІВПРАЦЯ. Під час зустрічі віце-прем’єр-міністра Костянтина Грищенка з Директором Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Жужанною Якаб було обговорено питання стану та перспектив взаємодії України з цією міжнародною установою.

«У фокусі нашої взаємодії з ВООЗ традиційно перебуває питання поліпшення здоров’я населення. Це стратегічне завдання для Президента, уряду та Міністерства охорони здоров’я», — підкреслив Костянтин Грищенко. Він відзначив високий рівень співпраці з ВООЗ та наголосив на необхідності активнішої взаємодії із цією авторитетною організацію з низки пріоритетних для нашої держави напрямків.

«Співпраця між Україною та ВООЗ є взірцем успішної історії у відносинах нової незалежної держави з авторитетною міжнародною організацією. Важливо, що ми маємо чіткий та зрозумілий регламент ефективної взаємодії — Угоду між Міністерством охорони здоров’я України та Європейським регіональним бюро ВООЗ про співробітництво на 2012—2013 рр. Водночас нам потрібно підвищувати рівень нашої взаємодії, особливо що стосується пріоритетних проблем. Серед них — боротьба з туберкульозом, епідемією ВІЛ/СНІДу, неінфекційними хворобами та іншими загрозами здоров’ю громадян України. З усіх цих напрямків для нас традиційно важливою є всебічна допомога ВООЗ», — зазначив віце-прем’єр.

На його думку, одним із напрямків, на якому слід сконцентрувати спільні зусилля, є впровадження Європейської стратегії «Здоров’я 2020». «Ми готові разом з ВООЗ розглянути можливість «пілотування» окремих напрямків цієї програми та об’єднати зусилля в рамках реалізації Європейської стратегії «Здоров’я 2020», — сказав Костянтин Грищенко.

Крім того, він поінформував Жужанну Якаб про кроки українського уряду з питань запобігання інфекційним хворобам та можливостей держави у захисті населення від них шляхом доступу до імунізації, боротьби з неінфекційними захворюваннями, ВІЛ/СНІДом  та туберкульозом, реформування пренатальної допомоги та посилення відповідальності іноземних виробників ліків за якість реалізованої продукції в Україні, повідомляє прес-служба віце-прем’єра. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua