"Україна головуватиме в ОЧЕС із 1 січня"

Оксана ГОЛОВКО
18 грудня 2012

ЧЕРГА ПІДІЙШЛА.  Церемонія передачі головування від Турецької Республіки Україні відбулася минулого тижня на  27-му засіданні Ради міністрів закордонних справ Організації Чорноморського економічного співробітництва.

У своєму виступі міністр закордонних справ Костянтин Грищенко запевнив учасників, що зусилля нашої держави  у період головування — з 1січня по 30 червня наступного року — спрямовуватимуться на зміцнення регіональної ролі організації.

Він запропонував низку ініціатив, серед яких реалізація проектів та програм регіонального значення, зокрема Чорноморської окружної автомагістралі та морських магістралей, підписання багатосторонньої угоди щодо інтермодальних перевезень та реалізації проекту з прямого вантажного поромно-залізничного сполучення тощо.

Костянтин Грищенко також звернув увагу учасників на потребу ефективної координації в оцінці екологічних проблем, виявлення регіональних цілей і завдань сталого розвитку та наголосив, що організація має приділяти набагато більше уваги розв’язанню проблем конкретних прибережних районів, селищ і міст, зазначає сайт МЗС.

Як відомо,  членами ОЧЕС нині є 12 країн: Азербайджан, Албанія, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Росія, Румунія, Сербія, Туреччина та Україна, які по черзі перебирають на себе піврічне головування в цій організації. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua