"Україна готується очолити ОБСЄ"

8 грудня 2012

ПОЗИЦІЯ. Ключовими пріоритетами головування України в Організації з безпеки і співробітництва в Європі у 2013 році визначено врегулювання тривалих конфліктів, зміцнення заходів довіри й безпеки на просторі ОБСЄ, використання потенціалу організації в забезпеченні енергетичної безпеки, сприяння економічному розвитку, в тому числі розбудові нових торговельних і транспортних коридорів. На цьому наголосив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко під час виступу на пленарній сесії 19-го засідання Ради міністрів ОБСЄ у Дубліні. 

За його словами, Україна має намір ініціювати діалог щодо нових засад майбутнього режиму контролю над звичайними збройними силами в Європі, який мав би враховувати інтереси безпеки всіх країн-учасниць ОБСЄ, незалежно від їх приналежності до будь-яких політико-військових угруповань.

Україна приділятиме значну увагу консолідації зусиль ОБСЄ у боротьбі з сучасними викликами й загрозами безпеці, такими як тероризм, торгівля людьми та наркотичними засобами, кіберзлочинність, організована транскордонна злочинність, повідомляє прес-служба МЗС.

Серед пріоритетів головування України в ОБСЄ значне місце також посідатимуть питання людського виміру, зокрема захисту фундаментальних прав і свобод людини на просторі ОБСЄ. Крім того, Костянтин Грищенко підтримав необхідність ширшого залучення громадянського суспільства для досягнення цілей організації. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua