"Україна-Китай: новий вектор співпраці"

25 жовтня 2011

ПЕРСПЕКТИВА. Україна - це країна нових невичерпних економічних можливостей, і вона може надати ефективну підтримку Китаю в багатьох міжнародних питаннях. На цьому наголосив перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв в інтерв'ю державному інформаційному агентству КНР «Сіньхуа».

«Україна, яка знаходиться на порозі підписання Договору про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з ЄС, може надавати ефективну підтримку Китаю в багатьох міжнародних питаннях. Це відкриває широкі можливості для економічного, технологічного та військового партнерства, особливо враховуючи фактично необмежені фінансові ресурси Китаю», - сказав А. Клюєв.

Перший віце-прем'єр-міністр України запросив китайських інвесторів узяти участь у модернізації і розширенні експортних можливостей українських портів, транспортних шляхів та супутньої інфраструктури. За його словами, протягом семи місяців 2011 року Україна експортувала в Китай продукції більш ніж на 1 млрд доларів, що майже на 74% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Взаємовигідний інтерес для КНР та України, як зазначив А. Клюєв, становлять спільні проекти у сфері високих технологій, науки та прикладних досліджень.

«Україна володіє розвиненою технологічною базою в авіапромисловості, що дає змогу для успішного розвитку двосторонніх зв'язків, враховуючи розміри і темпи зростання китайського ринку. Китай може поділитися досвідом впровадження технологій з переробки та утилізації вторинної сировини, взяти участь у подібних проектах в Україні», - наголосив перший віце-прем'єр.

Він запевнив, що український уряд приділятиме максимальну увагу кожному інвестору і кожному інвестпроекту.

УКРІНФОРМ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua