"Україна ─ найбільший торговельний партнер ЄС серед країн «Східного партнерства»"

28 вересня 2011

ЕКОНОМІКА. Експорт та імпорт товарів між Євросоюзом та Україною у першій половині 2011 року досягнув 9,6 та 7,8 млрд євро відповідно, що є найбільшим показником серед шести країн, які входять до ініціативи «Східного партнерства». Про це йдеться в оприлюднених даних Європейської статистичної служби  Євростату, передає УКРІНФОРМ.

Крім того товарообіг з Україною охоплює половину торговельних відносин ЄС із шістьма країнами «Східного партнерства», констатує Євростат.

Україна посідає лідируючу позицію за показниками імпорту з ЄС, що у першій половині 2011 року становив 9,6 млрд євро. Це ─ 58% від обсягу зовнішньої торгівлі з іншими країнами «Східного партнерства». Другу позицію за цією сферою співробітництва посідає Білорусь, яка імпортувала європейських товарів на 4 млрд євро (24%).

Експорт українських товарів до європейських країн за першу половину цього року досягнув 7,8 мрлд євро або 44% обсягу торговельних відносин із країнами «Східного партнерства». Другий показник за експортом до Європи має Азербайджан (7,2 млрд, 40%), резюмує Євростат.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua