"«Україна переживає особливе піднесення»"

15 червня 2011

СВЯТО

Президент Віктор Янукович взяв участь у святковій літургії з нагоди Дня Святої Трійці у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі. Саму Божественну літургію з нагоди свята провів Предстоятель Української православної церкви, Митрополит Київський і всієї України Блаженніший Володимир.

На цьому богослужінні разом із главою держави були також Голова Верховної Ради Володимир Литвин, Прем’єр-міністр Микола Азаров, народні депутати, представники Адміністрації Президента, урядовці та власне віряни.

По завершенні ж Божественної літургії глава держави та Предстоятель Української православної церкви привітали один одного зі світлим святом Трійці. Як повідомляє прес-служба Президента, Віктор Янукович отримав благословення від Блаженнішого Володимира.

А напередодні глава держави привітав українців із цим святом. «Дні Святої Трійці належать до найважливіших християнських свят, які особливо шанують віруючі люди. У дні Зелених Свят, як кажуть у народі, уся Україна переживає особливе піднесення і радість. Для мене і моєї сім’ї Свята Трійця — одне з найулюбленіших свят. Я хотів би і цього року розділити його радість з усіма людьми. Щоб ми разом помолилися і попросили Господа благодаті для нашого народу і для України. Бажаю доброго здоров’я, Божої ласки та веселих Зелених Свят», — йдеться у зверненні Віктора Януковича.

У цей день не залишився осторонь і Прем’єр-міністр Микола Азаров. У своєму привітанні до вірян глава уряду зазначив: «У цей благословенний і радісний день вітаю вас із святом Святої Трійці, коли ми згадуємо подію зішестя Святого Духа на учнів Христа і утворення Церкви Христової. Від цього дня почався апостольський шлях благовісництва про спасіння світу, завдяки чому і на нашій благословенній землі було посіяне слово віри».

Микола Азаров також наголосив на тому, що християнські цінності органічно увійшли в життя українського народу, визначивши його історичні, духовні та культурні здобутки, та слугували основою, символом життєвої й національної самобутності жителів України. Він побажав усім радості й добра, звернувши увагу на те, що Всемогутній Господь оберігає кожну українську родину та  зміцнює будь-якого нашого співвітчизника у вірі й надії.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua