"Україна підключилася до баз даних Інтерполу і стала частиною єдиної міжнародної системи розшуку злочинців"

21 серпня 2015

На виконання плану дій з лібералізації візового режиму з Європейським Союзом Україна підключилася до баз даних Інтерполу. Тепер особи, які перебувають у базі даних Інтерполу не зможуть пройти через державний кордон України і будуть затримані українськими прикордонниками.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в четвер, 20 серпня, відвідав пункт пропуску через державний кордон України «Бориспіль». Він ознайомився з порядком функціонування бази даних Інтерполу, підключених до мереж Державної прикордонної служби України, яка працює на першій і на другій лінії прикордонного контролю.

Глава уряду України зазначив, що в рамках запровадження заходів з лібералізації візового режиму Україна повинна зробити «масу технічної роботи для того, щоби українські громадяни отримали право безвізово їздити до країн-членів Європейського Союзу, до шенгенської зони».

«Нарешті за 20 років вперше ми отримали доступ безпосередньо до баз даних Інтерполу. І тепер будь-яка особа, яка знаходиться в міжнародному розшуку, перевіряється Державною прикордонною службою України, безпосередньо отримується інформація з баз даних Інтерполу. У випадку, якщо така особа знаходиться в міжнародному розшуку, вона переводиться на другу лінію перевірки і по ній вже вживаються відповідні процесуальні заходи».

24 серпня Україна виходить з так званої бази розшуку країн СНД, тому що Москва не виконує процесуальні доручення. «І наше під'єднання до баз даних Інтерполу означає, що тепер ми стали частиною єдиної міжнародної системи розшуку злочинців», - наголосив Глава Уряду.

Він також зазначив, що суттєво скорочується термін проходження громадянами українського державного кордону: з понад двох хвилин до 10 секунд.

Прес-служба КМУ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua