"Україна планує брати участь у розвитку транспортної інфраструктури Туркменії"

26 березня 2012

СПІВПРАЦЯ. Українські компанії готові брати участь у розвитку транспортної інфраструктури Туркменії. Про це повідомив ИТАР-ТАСС заступник генерального директора фінансово-промислової групи «Альтком» Михайло Ковальов. За його словами, великі будівельні проекти Туркменія планує реалізувати в Лебапській і Дашогузській областях.

«У Туркменістані є шість аеропортів, у тому числі три міжнародні. Планується будівництво ще одного з відповідною інфраструктурою», - сказав бізнесмен. За його словами, країна активно модернізує транспортний комплекс за участю іноземних фірм. У березні стало відомо, що французька компанія «Талес» / Thales / уклала контракт на реконструкцію будівлі аеропорту в Ашхабаді. «Туркменська делегація в березні ознайомилася з ходом будівництва нового аеровокзального комплексу Донецька і склала уявлення про можливості українських будівельників», - зазначив Ковальов.

Інтерес українських компаній викликають і плани спорудження мостів в Туркменії.

Лебапська область запросила українських викладачів для навчання мостобудівників. Туркменські громадяни вже навчаються у Донбаській національній академії будівництва і архітектури.

ДОВІДКОВО

Україну 13-14 березня відвідав президент Туркменії Гурбангули Бердимухамедов. Українські компанії реалізують в Туркменії низку великих проектів на кілька сот мільйонів доларів, у тому числі будують дренажно-комунікаційний тунель в столиці та автодорожній міст «Атамурат-Керкічі».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua