"Україна планує збільшити експорт аграрної продукції до Китаю"

11 серпня 2015

Китайська Народна Республіка може відкрити кордон для багатьох найменувань аграрної продукції українського виробництва. Про це повідомила заступник Міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька за підсумкам 5-го засідання Підкомісії з питань співробітництва в галузі сільського господарства Комісії зі співробітництва між Урядами України та КНР.

Зокрема, Владислава Рутицька повідомила, що у найближчий термін Україна отримає дозвіл експортувати в КНР соняшниковий шрот. Генеральна адміністрація нагляду за якістю, інспекції і карантину КНР (AQSIQ) планує надати відповідні дозволи до кінця поточного місяця.

Китайська сторона також запевнила, що не має додаткових вимог щодо українського цукру, вина та кондитерських виробів. «У нас є можливість торгувати цукром, але для цього потрібно знайти надійного китайського партнера. Крім того, обговорено можливість спільних проектів, серед яких — будівництво заводів з грануляції жому. Щодо вина і кондитерської продукції перешкод також немає, домовлено поглибити зв’язки між конкретними виробниками», — повідомила Владислава Рутицька.

Прес-служба КМУ 

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua