"Україна потрапила у футбольну «Чорну книгу Східної Європи»"

8 лютого 2012

ФУТБОЛ. Міжнародна асоціація професійних футболістів (FIFPro) презентувала «Чорну книгу Східної Європи», в якій представлені результати опитування гравців щодо договірних матчів, расизму і насильства в їхніх чемпіонатах, передає ТСН.

Відтак, серед 363 опитаних українських гравців найбільші проблеми пов'язані з несвоєчасними виплатами заробітної плати, відстороненням від тренувань з командою та з договірними матчами.

15,5% опитаних українських футболістів заявили про несвоєчасну виплату зарплати. З них – 90% футболістів довелося чекати відстрочки платежу до трьох місяців, а в 98,1% затримка зарплати пов'язана з відсутністю у клубу коштів.

Про відсторонення від тренувань з командою заявили 7,7% українських футболістів. При цьому, головною причиною цього (54,2%) є небажання гравця підписувати новий контракт з клубом.

Що ж до договірних матчів, то 13% гравців знають про «договірняки» в українському футболі. 7,6% опитаним пропонували взяти участь у таких матчах. І лише троє з них готові привести приклади. Для порівняння, в Росії про договірні матчі знають 43,5% футболістів.

«Ми отримали жахливі результати. Масовий тривожний дзвінок для футболу, в тому числі, і в Західній Європі. На сході гравці регулярно виявляють, що клуби їм не платять, а потім опиняються мішенню корумпованих дій. Вони уразливі», – сказав директор FIFPro Ентоні Хіггінс.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua