"Україна приєднається до програми ЄС з конкурентоспроможності підприємств малого і середнього бізнесу (COSME)"

14 сiчня 2016

На засіданні у середу, 13 січня, уряд України прийняв рішення про підписання Угоди з Європейським Союзом про участь країни у програмі ЄС “Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME) (2014 - 2020)”.

COSME – провідна програма ЄС з бюджетом 2,3 млрд. євро, спрямована на створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього підприємництва (МСП), що реалізується в рамках стратегії «Європа 2020».

Приєднання України до Програми сприятиме розвитку українського підприємницького середовища і консультативних та аналітичних послуг, пов’язаних із експортно-імпортною діяльністю підприємств, розширенням торговельно-економічних зв’язків, приведенню українського законодавства у сфері малого та середнього підприємництва до європейських стандартів, а також створенню умов для популяризації підприємництва та формування культури бізнесу.

У рамках програми передбачена участь України у таких складових Програми, як: покращення умов доступу МСП на ринки, покращення регуляторних умов функціонування МСП, формування культури ведення бізнесу.

Прес-служба КМУ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua