"Україна розпочала будівництво LNG-терміналу"

26 листопада 2012

СТАРТ ДО ЕНЕРГЕТИЧНОЇ НЕЗАЛЕЖНОСТІ. Дочірня компанія НАК Нафтогаз України Укртрансгаз почала будівництво з’єднання майбутнього терміналу з регазифікації зрідженого газу (LNG-терміналу) в Одеській області з газотранспортною системою країни.

Відповідна церемонія відбулася в понеділок.

Будівництво LNG-терміналу загальною потужністю в 10 мільярдів кубічних метрів на рік планується реалізовувати в дві черги. Перша черга - шляхом використання FSRU-технологій, друга частина - шляхом будівництва наземного терміналу, який включатиме в себе три ємності: кожна по 180 тисяч кубічних метрів газу. Перший етап реалізації цього проекту планується завершити до січня 2015 року. Загальна вартість проекту становить 856 млн. євро.

Як заявляв раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, реалізація проекту LNG-терміналу дозволить Україні реально диверсифікувати шляхи постачання блакитного палива і зменшити залежність від дорогого російського газу.

Раніше повідомлялося, що потенційними постачальниками LNG в Україну визначено країни Північної та Західної Африки (Єгипет, Алжир, Нігерія), Перської затоки (Катар), Каспійського регіону (Азербайджан, Туркменістан).

ICTV 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua